Šéfkuchaři také milují tousty / Recenze

3. srpna 2018 v 11:00 | Kessi |  Recenze
Šéfkuchaři také milují toustyRok vydání: 2018
Počet stran: 176
Nakladatelství: Metafora
Cena: 239 Kč
K zakoupení: ZDE
Anotace:
Šéfkuchařův průvodce světem moderních toustů
Zapomeňte na nudnou šunku se sýrem. OCHUTNEJTE ZAPEČENOU FANTAZII!

Známý šéfkuchař Darren Purchese vás ve své knize provede světem moderních toustů. Představí nejen klasiku mezi tousty jako Croque monsieur či Marinovaný vepřový bůček s kimči a volským okem, ale jako vlna tsunami vás zavalí originálními recepty na nové a nečekané variace.

Vyzkoušejte Toust se syrovou polentou, houbami a tymiánem, Svatoštěpánský sendvič: glazovaná šunka, hořčice, grilovaný ananas a čedar nebo Sendvič s jahodami, prosciuttem, sýrem manchego a medem!

Jako zkušený profesionální cukrář Darren nemůže jinak, než sem propašovat i několik naprosto neodolatelných, svůdně sladkých nápadů. Nebojí se kombinovat například arašídové máslo, malinový džem a mléčnou čokoládu, nebo kvalitní tmavou čokoládu, olivový olej a sůl.

Jak vám tato kniha dokáže, i obyčejné zapékání toustů je skvělá zábava.

Názor na obálku:
Je tématická, jednoduchá, ale k této knize se prostě hodí!

O knize:
Jak jste již všichni určitě poznali, nejedná se o žádnou knihu s románem, detektivkou či jinou epickou skladbou, jedná se totiž o kuchařku. Není to ale ledajaká kuchařka. V této totiž najdete mnoho receptů na tousty a mohu Vám říct, že některé kombinace by Vás v životě nenapadly.

Kniha je moc hezky ilustrovaná, takže se při listování v ní určitě nudit nebudete.
Na začátku je dvoustrana, kterou můžete vidět na obrázku a je na ní obsah knihy.





















Začínáme obsahuje seznam věcí, které budete potřebovat. Jako první obsahuje mnoho receptů na nejrůznější zálivky, směsy a dresinky. Pro recepty si knížku pořiďte, já Vám sem dám alespoň obrázky, jak takový výsledný produkt vypadá.
Pak následují další ingredience a směsy pro tousty. O mnoho surovinách jsem doteď ani jednou neslyšela.
Nejen, že v knize naleznete mnoho nových věcí, zjistíte dokonce, že si můžete udělat tousty na sladko! Naleznete zde recept i na vanilkový vaječný krém, krém z bílé čokolády, karamelový krém, kandovaný pomeranč a jiné...

Pak už se kniha dělí na jednotlivé druhy přípravy toustu, podle toho na čem se zapéká, jestli na panini grilu, na grilu, v toustovači nebo na pánvi.

Některé tousty jsou opravdu zvláštní, že byste se je báli skoro ochutnat a při pohledu na další se Vám zase sbíhají sliny. Já si určitě vyberu mnoho receptů co mě láká a ráda vyzkouším, ale do některých se na druhou stranu neodvážím pustit.
Zde máte pár zvláštních názvů:
  • Topinka s avokádem, vegemite, limetkou a tamari směsí
  • Vánoční sendvič s krocaním masem, sýrem brie, brusinkami, slaninou a nádivkou
  • Svatoštěpánský sendvič: glazovaná šunka, hořčice, grilovaný ananas a čedar
  • Hořká čokoláda, olivový olej a vločková sůl Murray River
A nějaké sladké varianty jako:
  • Třaskavý malinový sendvič ( na obrázku)
  • Hořká čokoláda, roquefort a vanilkové třešně
  • opinka s bílou čokoládou a jahodami
  • Topinka s bílou čokoládou, kaviárem a šampaňským
Receptů je v knize opravdu velké množství a vybere si opravdu každý! A nebojte se, že je kniha plná takovýchto bizárů, naleznete v ní i mnoho na první pohled výborně vypadajících toustů u kterých si nebudete muset říkat, jaký blázen vymyslel tuto kombinaci.

Na závěr Vám přidám pár obrázků dobře vypadajících toustů.Nicméně i přesto, že vypadají dobře, můžete si všimnout, že jeden obsahuje například javorový sirup a další jahody. Já moc nemám ráda míchání sladkých a slaných ingrediencí, ale třeba je to dobré. Pravda je ta, že někdy je to už spíše burger než toust, ale to mě osobně opravdu nevadí.

Hodnocení:
Knize dávám 10/10 bodů za kreativitu! Super zpracování, obrázky i recepty. Rozhodně Vám ji mohu doporučit!

Tímto také děkuji nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama